СПЕЛЕО ВЕСТИ

_____________________

01.09.2008

Екипата на СФМ се врати од Франција, каде учествуваше на големиот европски спелеолошки собир VERCORS 2008

повеќе
________________________

01.10.2007

Најдлабоката пропаст во светот стана подлабока.
- вести од Крубера-Вороња системот, Западен Кавказ, Грузија.

повеќе
________________________

15.09.2007

Тројца претставници на СФМ, учествуваа на курс за техничко усовршување во с.Карлуково, Р.Бугарија

повеќе
________________________

АРХИВА

Фондација Е-Македонија


Веб порталот на Спелеолошката Федерација на Македонија е реализиран преку проектот "Спелеолошките објекти во Р.Македонија како дел од глобалното информирање" спонзориран од Фондацијата Е-Македонија

Добродојдовте на официјалниот web портал на Спелеолошката Федерација на Македонија

Тука ќе можете да најдете информации за спелеологијата во Македонија, за:

- карстот во Македонија
- пештерите и пропастите
- спелеолошките друштва
- спелеолошките истражувања
- најнови резултати од спелеологијата во Македонија и светот и др.

 

За секоја информација од областа на карстот и спелеологијата, како во Македонија, така и во светот, слободно обратете се на speleomacedonia@yahoo.com или на некој од спелеолошките клубови.

Доколку сакате да посетите некоја пештера или пропаст во Македонија или сакате да се активирате во областа на спелеологијата, слободно обратете се на некој од нашите спелеолошки клубови. Листата на спелеолошки клубови можете да ја најдете тука.

Со цел зачувување на нашето подземје, Ве советуваме: посетувајте ги пештерите и пропастите со спелеолози.

Запознајте ги и зачувајте ги македонските подземни убавини